ELS DRETS DELS INFANTS - UN COMPROMÍS DE GRANS I PETITS

ELS DRETS DELS INFANTS - UN COMPROMÍS DE GRANS I PETITS
Vet aquí que una vegada, en el bosc de les diferències, molt a la voreta d'una muntanya anomenada la "Muntanya encantada", una tortuga, un cargol, una llebre, un esquirol i un pardalet, que tenien moltes ganes d'aprendre, volien anar junts cap a l'escola. Va ser així com els 5 amics es van reunir a l'inici del camí que els duia cap a l'escola. Havien d'arribar dalt de la "Muntanya encantada", i era un llarg camí ple de corbes i de dificultats.

Malgrat que tots tenien ganes d'arribar-hi, el camí els va sorprendre. La tortuga, que caminava molt a poc a poc, no va poder seguir el ritme dels altres i va arribar quan l'escola ja era tancada. L'esquirol, bellugadís i juganer com és, saltant d'arbre en arbre i distret amb les pinyes, va sortir del camí i es va perdre. El pardalet volava tan alt que va perdre de vista els seus amics, es va despistar i, volant volant, va anar a parar al "Llac misteriós". El cargol, com que tenia tanta por de sortir de la seva closca i de seguir el camí, va estar una estona amagat i després va decidir tornar enrere cap a casa. I la llebre va anar tan ràpida que, quan va arribar, s'àdonà que els seus amics no hi eren. De sobte es va posar tan trista que va començar a plorar, sense acabar d'entendre per què estava tan sola.

Però per sort, la Fada de la "Muntanya encantada", en sentir els seus plors, se li apropà tot preguntant-li:
_Per què plores, llebre?
_És que hi ha un únic camí per anar a l'escola i, com que tots som diferents, només jo hi he pogut arribar! _digué la llebre.
La fada, sorpresa, li va respondre:
_Uix! Això no pot ser, tots els animals han de poder arribar a l'escola per aprendre moltes coses. Tranquil·la trobarem una solució!

I va ser així com l'endemà al matí tots els amics tornaren a trobar-se, i quina va ser la seva sorpresa quan van veure molts camins diferents:
_Què bé! van dir tots.

Aquell dia, la tortuga va arribar a l'hora, perquè el seu camí era curtet. L'esquirol no es va perdre perquè va seguir un camí d'arbres que el guiaven. El cargol va ser més valent perquè seguia una bonica cançó que la Fada li anava cantant des de la muntanya. I la llebre duia un picarol penjat al coll, i el so ajudava el pardalet a no perdre's.

Que contents que es van posar! Per fi tots havien pogut arribar a l'escola!!

Cada infant té el dret a disposar dels mitjans adequats a les seves característiques i necessitats per accedir a l'educació. No hi ha d'haver un únic camí, sinó molts i diferents, que s'adaptin als infants i no a la inversa.


.................................................................................................................................

dijous, 17 de novembre del 2011

BIBLIOGRAFIA


  BIBLIOGRAFIA


ASCEN DÍEZ DE ULZURRUN PAUSAS (coord). (2000). L’aprenentatge de la lectoescriptura des d’una perspectiva constructivista. Vol I. Barcelona: Graó.

  ASCEN DÍEZ DE ULZURRUN PAUSAS (coord). (2000). L’aprenentatge de la lectoescriptura des d’una perspectiva constructivista. Vol II. Barcelona: Graó.

CASSANY,D.; LUNA, M.; SANZ, G. (2004). Ensenyar llengua.Barcelona: Graó.



COLOMER, T.; CAMPS, A (1992). Ensenyar a escriure, ensenyar a comprendre. Barcelona. Edicions 62.


NOMS, M; YLLA-CATALÀ, M (2008). Els Murris. Materials per a la lectoescriptura. Vic. Edicions Àlber.

Intervenció psicopedagògica en els trastorns del desenvolupament: “Sistemas aumentativos y alternativos de comunicación: El uso de sistemas de signos de ayudas técnicas”. Material UOC.




MONEREO, C.;SOLÉ,I, -coords.- (1996): El asesoramiento psicopedagógico: una perspectiva profesional y constructivista. Madrid. Alianza.


MONEREO, C (Coord). (2000). Estrategias de aprendizaje. Madrid. Visor.


MONEREO, C (Coord). (2000). Aprender autónomamente. Estrategias didácticasBarcelona: Graó.


ONRUBIA, J; LAGO, J R; PITARQUE, I (1996). Dimensiones para el análisis de la práctica educativa desde una perspectiva psicopedagógica. Dins MONEREO, C; SOLÉ, I (coords). El asesoramiento pedagógico:una perspectiva profesional y constructivista. Madrid-Alianza. 


SOLÉ, I; COLOMINA, R (1987) Revista Infancia y Aprendizaje. Enfoques y modelos de intervención psicopedagógica.


  RECASENS, M. Entrenament lector, velocitat i comprensió. Valls: Edicions Nadal.

RIVIÈRE, A (2007) Autismo: orientaciones para la intervención educativa. Madrid. Trotta.


TIÓ, J (2008) Jocs d'ortografia".Vic:Edicions l'Àlber.


TORO, J; CERVERA, M; GRATACÓS, N i altres. (1991). TALEC. Test d’anàlisi de lectura i escriptura en català. Madrid: Visor.




WEBGRAFIA








4 comentaris:

  1. Molt interessant Susanna, m'ha agradat molt la teva història!!!

    ResponElimina
  2. Hola Sònia,
    moltes gràcies.
    La veritat és que és un conte que vaig explicar als meus nens i em va encisar!! és molt xulo i ens dóna una gran llicó!
    Seguim en contacte.
    Susanna

    ResponElimina
  3. Hola Susanna, El conte que ens poses a l'inici del teu bloc és molt bonic.

    Malgrat això pensa que hauries de incloure articles en els que ens relatis els teu dia a dia de les practiques que fas. Al final ens quedarà un diari amb un toc de subjectivitat que es en definitiva el que demanem en aquesta PAC.

    ResponElimina
  4. Hola Pitu,
    moltes gràcies pel comentari del conte. La veritat és que em va agradar molt, el vam explicar a la classe i als nens també els va agradar i amés crec que ens dóna una bona llicó.!!

    Sobre la bibliografia intentaré ser més exacta sobre el que treballo.

    Una abraçada i seguim en contacte.
    Susanna

    ResponElimina